Branschnyheter

Branschlösning på vägen

Branschlösning på vägen


Ett led i utvecklingen för de som är ute och arbetar mycket, och har ”kontoret i bilen”, är att kunna erbjuda betalningar direkt på plats. Det kan vara för olika sorters hantverkare, som till exempel rörmokare, målare, elektriker och snickare, men även yrken som trädgårdsmästare och andra yrken där du använder dig av servicebil dagligen.
Fördelen är att du kan ta betalt direkt på plats. Om det är en kund som av olika anledningar inte vill eller kan ta betalningen på faktura, är det enkelt och smidigt att kunna erbjuda betalningen direkt när arbetet är avslutat. Ofta kan tjänsten erbjudas via din iPhone eller liknande, vilket gör det väldigt enkelt och smidigt. Du har möjlighet att koppla in en kortläsare om du vill; alternativt knappa in kontonumret manuellt. Kunden får både ett kontantkvitto samt även ett kvitto på sin e-post.

En annan fördel är att det blir mindre pappersarbete för både företagaren och kunden. Mindre pappersarbete förenklar för alla, och är även miljövänligt, vilket kan vara ett stort plus. Som företagare sparar du administration och tid, och som kund kan du betala på en gång så är det färdigt sedan.

Det går fort och enkelt, och du som företagare får betalt direkt. Det kan vara väldigt smidigt, speciellt när det gäller mindre belopp. Om kunden har möjligheten att kunna betala direkt på plats, så är det en service som ofta uppskattas, men som inte alla kan erbjuda i dagsläget. Det kan ge dig ett försprång som företagare, då du kan erbjuda en tjänst som inte alla kan erbjuda ännu.

En nackdel kan vara att när du gör betalningar på plats på det här sättet, så betalar du oftast en viss procent av faktureringsbeloppet i avgift. Det gör att det här kanske inte är den bästa lösningen för stora fakturor, då det kan bli mycket pengar du får betala i avgift. Å andra sidan, så är det många som föredrar att få större belopp på vanlig faktura. Det gör det lättare för företagaren att specificera exakt vad som har gjorts, hur mycket det har kostat och hur lång tid det har tagit. Kunden kanske inte har så pass stora belopp tillgängliga på sitt konto. Detta gör att betalningslösningar på plats i dagsläget är bäst lämpade för mindre belopp.

Sammantaget, så är betalning på plats en bra, snabb och enkel lösning, speciellt för dig som hantverkare som är ute och arbetar mycket. Det är tidsbesparande och praktiskt. Att kunna betala på plats är ett område som är under ständig utveckling, och med tiden så kan det förmodligen innehålla ännu fler tjänster för att förenkla för både kunder och företagare.