Nyheter för bilinredning och servicefordon på mässan Bilar som jobbar

Bilar som jobbar och Stockholms största motorhelg

bilar_som_jobbar_skylt

 

Mellan 22-25 januari 2015 samlades motorintresserade på i Älvsjö för Sveriges största motorhelg! Tre olika mässor pågick samtidigt: MC Mässan, Stockholm Lifestyle Motor Show och Bilar som jobbar, en mässa med fokus på bilinredning, fordon och utrustning för alla som har bilen som arbetsplats.

bilar_som_jobbar_kö

Vid öppningstid på fredagsmorgonen ringlade sig besöksköerna långa vid kassorna på Stockholmsmässan. Inne i C-hallen var det fullt av liv och rörelse.  En strid ström besökare rörde sig mellan utställarnas montrar, där allt från bilinredning, custom wheels, traverser, dekor och varningsljusramper fanns att beskåda. Ja, och så alla tänkbara transportfordon så klart.

Startades av System Edström för fyra år sedan

Mässan Bilar som jobbar har funnits i fyra år och är i dag Sveriges utan konkurrens största mötesplats med fokus på transportfordon och utrusning.

“Redan när vi startade för fyra år sedan blev det succé – vi fick lov att neka utställare på grund av platsbrist. För två år sedan tog Stockholmsmässan över, mässan har vuxit från två till fyra dagar och den lockar mer folk för varje år”, säger Christer Abrahamsson, Stockholmssäljare på System Edström som ursprungligen startade mässan Bilar som jobbar.

System Edströms racingbil - Ford Transit Courier

Ovan: System Edströms racingbil, en Ford Transit Courier

I System Edströms monter avtäcktes en av mässans mest unika inslag – en skåpbil av modell Ford Transit Courier ombyggd till racingbil som drog blickarna till sig.

Mycket uppmärksamhet fick också Fiat, som kanske inte visade mässans rymligaste transportbil men definitivt en av de mest fotograferade: en Fiat 600 D Multipla. Bilen köptes ursprungligen av en grönsakshandlare i södra Italien 1963 och hittade till Sverige 2013!

 

Bilinredning, eldrivna transportbilar och kurbits

Nyheterna på mässan var många inom bilinredning, modulsystem och smarta inredningslösningar. Nyfikna besökare kunde både provsitta fordon och se demonstrationer av allt från traverser till ljusramper och varningssystem.

Bland mässans största montrar återfanns inte helt oväntat branschledare som Ford och Volkswagen, där den sistnämnda bland annat presenterade arbetsfordon med specialdekor föreställande kurbits och dalahästar inför Skid-VM i Falun 2015. Hos Ford fanns en professionell dekalfirma på plats och visade förslag på hur Fordägares transportbilar kan dekoreras.

I Volkswagens monter var det Sverigepremiär för elbilen E-Load Up!, en eldriven transportbil av modell mindre som är anpassad för serviceyrken i tätort som inte kräver så stort lastutrymme.

Sammanfattningsvis fyra fantastiska dagar med inspiration och nyheter inom bilinredning, transportfordon och allt du som har bilen som arbetsplats kan behöva!

Ford 600 D Multipla

Ovan: Fiats 600 D Multipla

Volkswagen

Ovan: En kurbitssmyckad Volkswagen

Volkswagens nya elbil E-Load up!

Ovan: Volkswagens nya elbil E-Load up!